Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Πάνω από όλα η ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών !

Κρίνοντας, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε και τα οποία είναι :
Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και η χωροταξία του προπονητηρίου του γηπέδου μας ''Π.Σαλπέας''.
ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ για το παιχνίδι Κορασίδων Πορφύρας-Μίλων, που κρίνει μία κατηγορία, καθώς η ομάδα που θα νικήσει, σώζεται και η ηττημένη, πέφτει από την Α΄στην Β΄Κατηγορία.
Η ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ανάγκη να προστατέψουμε τη ψυχική και σωματική υγεία των αθλητριών που θα κληθούν σε μία, πρωτοφανή για τα δεδομένα της ΕΣΠΕΔΑ, δοκιμασία, να παίξουν μία κατηγορία σε ένα ματς.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ μας, που ορίζει ότι για τον Πορφύρα, προέχει ΠΑΝΤΑ ο σωστός αθλητισμός, η φίλαθλη ατμόσφαιρα, μακριά από εντάσεις και λογικές ψυχολογικής πίεσης, που αλλού συναντάμε, συχνότατα.
Προχωρήσαμε σε γραπτό αίτημα προς την ΕΣΠΕΔΑ, ώστε να περιορισθεί ειδικά και μόνο για το συγκεκριμένο ματς, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20.2 στο Σαλπέας, η παρουσία φιλάθλων, σε συνολικά 24 άτομα. Από τον Πορφύρα 12 και άλλοι τόσοι από τον Μίλωνα. Και μόνο γονείς και παππούδες ή γιαγιάδες. Κανένας άλλος. Ούτε φίλοι από το σχολείο, ούτε περαστικοί, ούτε όσοι ξαφνικά μας θυμήθηκαν.
Το αίτημα έγινε δεκτό από την ΕΣΠΕΔΑ και περιμένουμε να κοινοποιηθεί η απόφαση της Ενωσης και στον Μίλωνα, όπως ήδη την γνωστοποιούμε εμείς στο κοινό της ομάδας μας.
Σε αγώνες με ιδιαιτερότητες, μία σπίθα από έναν αδαή, είναι εύκολο να ανάψει τη φλόγα της έντασης, να δυναμώσει την απογοήτευση, να ρίξει λάδι στη φωτιά της πίκρας.
Τα έχουμε δεί, αλλού, αυτά...
Δε χρειαζόμαστε ούτε...θερμές ατμόσφαιρες, ούτε πανηγύρια, καραμούζες, μπαλόνια, πανό και δε ξέρω και εγώ τι άλλο.
Η, εσωτερική, μπλέ πόρτα του προπονητηρίου θα κλειδώσει και θα ξανανοίξει όταν τελειώσει το παιχνίδι, ώστε να βγούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αγκαλιασμένοι.
Γιατί, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΗΘΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ.
Πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας, για την ΟΜΑΔΑ και το ΒΟΛΕΙ.
Και ότι και αν γίνει, εμείς θα σας αγαπάμε ΠΑΝΤΑ σαν τα παιδιά μας και θα πιστεύουμε για εσάς ότι είστε οι καλύτερες στον κόσμο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :
Ξέρω ότι θα ακούσω πολλά παράπονα από τους συγγενείς των αθλητριών μας, για αυτή την πρωτοβουλία μας.
Ομως, γνωριζόμαστε καλά και πιστεύω ότι θα καταλάβουν ότι αυτή η ενέργεια έγινε για το καλό των παιδιών, αλλά και της ομάδας μας.