Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σκέψεις και εικόνες από τη δεύτερη νίκη του Πορφύρα μας στην Α1 Εθνική Κατηγορία στο Βόλει Γυναικών

ΠΕΡΑΣΕ στην ιστορία, η δεύτερη νίκη του Πορφύρα στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο Βόλει Γυναικών, επί του Φιλαθλητικού Λαρισαικού, με 3-1 σετ.
ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ μας, το Σαλπέας, μπροστά στο ΠΙΣΤΟ κοινό μας και με ΥΠΕΡΟΧΗ και πάλι ατμόσφαιρα, η ΟΜΑΔΑ μας έφθασε δίκαια στην επιτυχία, με την οποία, για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν, απαγκιστρώνεται από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ εικόνα του αγώνα, ήταν αυτή που είδαμε στο τέλος, στα πανηγύρια των αθλητριών στο τεραίν, μπροστά στην εξέδρα.
ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ φώναξαν τον προπονητή μας Βασίλη Πανδή, να τρέξει κοντά τους, να πανηγυρίσουν ΜΑΖΙ. Ετσι έπρεπε να γίνει και ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. Αυτό ήταν το δίκαιο και σωστό. Μοιράζονται, άλλωστε, τα εύσημα για την νίκη.
ΜΟΝΟ εμείς γνωρίζουμε πόσο δύσκολες ήταν οι ημέρες που ακολούθησαν, μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδος. Οπως θα έχετε, πλέον, καταλάβει και όσοι δε μας γνωρίζατε και μας μάθατε, ο Πορφύρας δεν είναι δήθεν. Σε τίποτα. Κατάθεση ψυχής κάνει η ΟΜΑΔΑ μας, με όλους όσοι την ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. Εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΡΦΥΡΑΣ και ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, πολλά χρόνια τώρα. Δίχως συμφέρον, μόνο με ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΧΑΣΟΥΡΑ. Και ΠΑΝΤΑ δείχνουμε τα συναισθήματα μας. Δεν έχουμε τίποτα, εξάλλου, να κρύψουμε. Και καμαρώνουμε για αυτό.
Ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ έκανε νίκη καρδιάς και ψυχής απόψε, με συγκέντρωση, πείσμα, αγωνιστικότητα και πάθος. Και ξεπέρασε τις, συναισθηματικές, δυσκολίες και την πίεση που δημιουργήθηκε, με δεδομένο φυσικά ότι ΠΑΝΤΑ ΕΤΣΙ λειτουργεί  και θα λειτουργεί ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ. Γιατί, ΜΟΝΟ αυτή η ΑΦΟΣΙΩΣΗ μας κρατά στο προσκήνιο, τόσα χρόνια, μέσα σε αντιξοότητες και με εφόδια εξαιρετικά περιορισμένα.
ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε προπονητή και αθλήτριες, αθλήτριες και προπονητή, στο ΚΟΙΝΟ μας και ΦΥΣΙΚΑ σε όλη την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ της ΟΜΑΔΑΣ μας.
ΟΧΙ απλώς για την νίκη. Αλλά, επειδή, ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ έδειξε ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ απόψε.
ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ έχεις την επιλογή της διαχείρισης και εκείνη της δημιουργίας. Σταθερά, είμαστε υπέρ της δεύτερης. Και έτσι πορευόμαστε.
ΠΗΡΑΜΕ πρόσθετη ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ από τη θετικότατη παρουσία, ειδικά στο τρίτο σετ όταν αγωνίσθηκαν και οι 4 μαζί, των αθλητριών που προέρχονται από την Ακαδημία της ομάδας μας και έκαναν πρώτο δελτίο στον ΠΟΡΦΥΡΑ. Από την Ακαδημία μας, συνολικά, είναι οι 6 από τις 12 αθλήτριες του ΠΟΡΦΥΡΑ.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ο ΠΟΡΦΥΡΑΣ στάθηκε, αυτή τη φορά, ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ, για να ΑΝΤΕΞΕΙ και να ΝΙΚΗΣΕΙ.
ΚΑΙ αυτή η επιτυχία, αποτελεί ΥΠΟΘΗΚΗ για ότι θα ακολουθήσει.
ΓΙΑΤΙ το ταξίδι θα συνεχισθεί. ΟΤΙ και αν γίνει.
ΟΜΩΣ, πάντα, με τους δικούς μας όρους και τις δικές μας ΑΞΙΕΣ και ΑΡΧΕΣ.
ΚΑΙ κάτι ακόμα.
ΑΠΟΨΕ το παιχνίδι το πήραν η ΑΦΥΠΝΙΣΗ και ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ, όχι μόνο το ταλέντο.
ΓΙΑ το τέλος, αφήσαμε την αναφορά στον Φιλαθλητικό Λαρισαικό.
ΜΕ αυτή την ομάδα, με την οποία δώσαμε καθαρό αγώνα πέρσι στον ίδιο Ομιλο στην Α2 Εθνική, ΠΑΝΤΑ, όσο έχει τέτοιους ανθρώπους, θα είμαστε ΦΙΛΟΙ.
ΓΙΑΤΙ ξέρουν να δίνουν ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, γνωρίζουν να νικούν αλλά και να χάνουν.
ΟΠΩΣ ο Πορφύρας.