Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ιστορική πρόκριση στο Final 4 για τις Παγκορασίδες Β του Πορφύρα ! Μία μεγάλη επιτυχία που αντανακλά στη δουλειά και το μεράκι όλης της Ακαδημίας του βόλει Γυναικών του Πορφύρα !

Ο Πορφύρας στο Final 4 της ΕΣΠΕΔΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο σε γήπεδο που θα ορισθεί αύριο και με πιθανότερη αντίπαλο μας στον ημιτελικό την Αργυρούπολη.
Οι  Παγκορασίδες Β του Πορφύρα πήραν ιστορική πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της Δυτικής Αττικής απο το σύνολο των  24 ομάδων που αγωνίσθηκαν στο επίπεδο των Παγκορασίδων Β στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ !
Το τρένο σφύριξε ξανά !  Αυτή ήταν η 11η νίκη σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος. Κι η πιο καλή....
Η νίκη με 3-0 σετ στο Σαλπέας, απέναντι στην Ευρυάλη, είναι απο εκείνες που θα θυμόμαστε για πάντα. Γιατί δικαιώνει τον κόπο όλων όσοι αγωνίζονται για την Ακαδημία Βόλει Γυναικών του ΑΟΦ Πορφύρας, με λιγοστά μέσα αλλά με αγάπη κι επιμονή.
Είναι η πρόκριση που έρχεται ως συνέχεια της συμμετοχής της ομάδας μας των Κορασίδων Α στο Final 8 του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΔΑ, πριν απο 2 μήνες, είναι η πρόκριση που δε μας άφησαν να πάρουμε στο Final 4 στις Νεάνιδες της ΕΣΠΕΔΑ, με την άδικη και καθοριστική ήττα στους Τράχωνες.
Οι Παγκορασίδες Β συγκίνησαν, έθελξαν, κέρδισαν πρόκριση κι εντυπώσεις σε παιχνίδι με ΑΞΙΟ αντίπαλο.
Εκαναν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ εμφάνιση, με πνεύμα νικήτριας ομάδας και με ΠΑΘΟΣ.
Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε μόνο σε μία αθλήτρια μας. Αν κι ίσως έτσι αδικούμε μία άλλη που επίσης πετούσε σήμερα και κάρφωνε απο παντού....
Την Στέλλα Σκαλτσή, η οποία αγωνίσθηκε τραυματίας , κόντρα στην οδηγία του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή. Στο μεγαλείο της ψυχής της υποκλινόμαστε....
Αυτή η ομάδα που στήθηκε πριν απο 2 χρόνια, με ορισμένες προσθαφαιρέσεις με παιδιά που τώρα είναι στις Παγκορασίδες Α ( Αποστόλου, Ν.Μονιού, Συρίγου ) κι άλλα που ήλθαν απο τα Μίνι ( Βαμβακάρη, Ανδρακάκου, Ράμπουα  ), έχει ΤΣΑΓΑΝΟ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.
Οταν  ονομάσαμε αυτό το τμήμα Cadets ( δόκιμοι ), είδαμε γελάκια.
Με επιμονή, δουλειά, αποδείχθηκαν πράγματι παιδιά δόκιμα στην ελπίδα της διάκρισης και της εξέλιξης.   
Πολλά μπράβο αξίζουν στην προπονήτρια τους Πόπη Καλλή.
Η συμβολή της είναι πολύτιμη.
Την πρόκριση της την αφιερώνουμε, απο την καρδιά μας. Το αξίζει !
Τα κλάμματα, το ξέσπασμα χαράς, η καθολική αναγνώριση της προσπάθειας, το ξέφρενο γλέντι, είναι το επιστέγασμα του αγώνα που μόνο εμείς ξέρουμε πως γίνεται απο την αρχή της σεζόν...
Και κάτι ακόμα, για να καταλάβετε πως νιώθουμε....Αλλά και ποιά ευθύνη αισθανόμαστε ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως μία πραγματικά μεγάλη ομάδα, όπως είναι ΣΕ ΟΛΑ, ο Πορφύρας μας.
Κάποιοι άνθρωποι είχαν έναν, ακόμα,  λόγο να βουρκώσουν σήμερα...
Ο κυρ Μανώλης ξέρει τι έχει τραβήξει όσο αγωνιζόταν μόνος....Η Τασούλα κι ο Νίκος γνωρίζουν καλά τι στεναχώριες έχουν ζήσει, προσμένοντας, τόσα χρόνια, μία πρόκριση σε Final 4.
Η Μαρία κι η Μαριάννα ( ήταν κι οι δύο σήμερα εκεί ) δοκιμάσθηκαν ( ειδικά η πρώτη, ως μεγαλύτερη κατά 4 χρόνια...) για την ιώβεια υπομονή τους, αλλά, αυτή η επιτυχία πάει σήμερα πρώτα σε εκείνες και σε όλα τα άλλα κορίτσια που αγωνίσθηκαν για το βόλει Γυναικών του Πορφύρα και δεν πήγαν σε Final 4, όχι ασφαλώς γιατί δεν μπορούσαν, αλλά, επειδή εμείς δε ξέραμε πως να τις βοηθήσουμε...
Αυτή η πρόκριση αξίζει γι΄όλες τις αθλήτριες μας κι όλους τους γονείς που τώρα τουλάχιστον, μπορούν να αισθάνονται  ότι ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΛΑ, όταν ΘΕΛΕΙΣ να προχωρήσεις κι έχεις υπομονή και σίδερο στο στομάχι, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.        
Τα σετ ήταν 27-25, 25-20, 25-20.
Αριστη η διαιτησία.
Ευτυχώς που ήταν αυτή τη φορά πρώτος διαιτητής απο την Α1, ο κ.Παπαστάμος και δεν πέσαμε σε χέρια μαθητευόμενων μάγων.
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Πόπη Καλλή ) Σκαλτσή, Ε.Ζαννή, Τριανταφύλλου, Παπαδοπούλου, Κ.Ράπτη, Σπυράκη, Τζώρτζη, Ζούπα, Δ.Ζήκου, Ανδρακάκου, Ράμπουα, Βαμβακάρη.