Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Μπράβο στον νικητή, έπαινος στον ηττημένο...

Γέμισαν τα μάτια, η ψυχή κι η καρδιά μας με την ποιότητα και το σασπένς του τελικού στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων Α ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Ολυμπιακό.
Ηταν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου, το οποίο απολαύσαμε.
Δίκαιη η επικράτηση του Σαρωνικού που ήταν περισσότερο αποφασιστικός στο όριο.
Μπράβο απο τον Πορφύρα στον Σαρωνικό, γιατί τα κατάφερε με μεθοδικότητα, αξιοποιώντας τους ανθρώπινους πόρους ενός νησιού με πληθυσμό 15.000 κατοίκων.
Ο Δήμος Πειραιά έχει πληθυσμό 150.000 κατοίκων, αλλά, 4 ομάδες βόλει Γυναικών κι άλλες  πολλές δράσεις όπου μπορούν να ασχοληθούν κορίτσια. Αρα, υπάρχει πολυδιάσπαση. Οπότε, το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου πληθυσμού είναι απολύτως σχετικό. Στην ουσία, δεν υπάρχει.
Στην Αίγινα τα κατάφεραν γιατί έχουν έναν ''υπέροχο τρελό'' ( ποιόν μου θυμίζει...) , τον τρανό οραματιστή Στάθη Νικολούζο και δούλεψαν σωστά με τη δεξαμενή των 600 κοριτσιών που πηγαίνουν στα σχολεία του νησιού. Τα κορίτσια αγάπησαν το βόλει, βρήκαν διέξοδο και χάρη στην υποστήριξη κι απο τους γονιούς τους, τα κατάφεραν. Το μέλλον είναι δικό τους.
Αλλά, ο Πορφύρας δίνει τον δικό του έπαινο στον ηττημένο του τελικού Ολυμπιακό.
Οι σχέσεις μας με τον αγαπημένο μας συμπολίτη είναι ΑΡΙΣΤΕΣ κι ας ενοχλεί ορισμένους αυτό το γεγονός. Δεν πειράζει. Πορφύρας κι Ολυμπιακός, με ρόλους διακριτούς, είναι μαζί.
Ο Ολυμπιακός αγωνίσθηκε με επιμονή, κυνήγησε την επιτυχία μέχρι το τέλος, αλλά, διαχειρίσθηκε με αξιοπρέπεια την ήττα. Ηταν Πειραιώτικη ομάδα ΣΕ ΟΛΑ. Λεβέντικη. Και με υποστήριξη όμορφη, με σεβασμό στην άλλη ομάδα.
Ο Σαρωνικός κέρδισε σπαθάτα αλλά κι ο Ολυμπιακός δεν έχασε. Γιατί έδειξε ότι ξέρει να κερδίζει, μα γνωρίζει και να χάνει.
Συγχαρητήρια σε όλες κι όλους.
Καλή επιτυχία στις εξετάσεις στα παιδιά.
Και μπράβο στην πόλη μας, στον Πειραιά μας.
Δεύτερος στις Παγκορασίδες Α ο Ολυμπιακός.
Δεύτερος στις Παγκορασίδες Β  ο Πορφύρας.
Τα κορίτσια του Πειραιά τα ...καταφέρνουν καλά στο βόλει. Και τα καλύτερα έρχονται.

Υ.Γ. 1
Για τους παμπαίδες του Ολυμπιακού που βγήκαν πρωταθλητές στην ΕΣΠΕΔΑ, χαρήκαμε πιο πολύ για την αναγνώριση του κόπου του προπονητή τους Ερμάλ και του εφόρου τους κ.Καρρά. Ανθρωποι και αρσενικοί, με παντελόνια και αγάπη για το βόλει και τον Πορφύρα.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!
Υ.Γ.  2
Να πούμε τώρα ότι είμαστε...λίγο γκαντέμηδες, περιττεύει. Οταν είσαι στον ίδιο Ομιλο με τον πρωταθλητή Σαρωνικό και το τέταρτο Περιστέρι, τι ψάχνεις να βρείς. Αποκλεισθήκαμε αλλά μπορούσαμε με άλλη κλήρωση να είμαστε κι εμείς στο Final 4....Του χρόνου στην κλήρωση θα πάει η Δέσποινα....( μιλάει τώρα κι ο ...γουρλής...)