Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Το πρωτάθλημα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον δεύτερο στην Α2 Εθνική Πορφύρα, που νίκησε με 3-0 σετ τον πρωταθλητή Φιλαθλητικό Λαρισαικό

Σε παιχνίδι-διαφήμιση για το βόλει, η γυναικεία ομάδα του Πορφύρα νίκησε με 3-0 σετ την αντίστοιχη του Φιλαθλητικού Λαρισαικού στο Σαλπέας.
Ο Πορφύρας τερμάτισε δεύτερος στην Α2 Εθνική ( αν κι ορισμένοι που είναι σε θέσεις-κλειδιά στην Ομοσπονδία, ούτε καν ήξεραν σήμερα ή ήθελαν να ξέρουν, που είμαστε στην βαθμολογία, μάλλον, γιατί....πονάει ή ενοχλεί, ή γιατί τόσο ασχολούνται....) , σε απόσταση 6 βαθμών απο τον πρωταθλητή Φιλαθλητικό Λαρισαικό.
Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει την άποψη που εκφράσαμε προ ημερών.
Ο Φιλαθλητικός Λαρισαικός πήρε ΑΞΙΑ την άνοδο, γιατί ήταν πιο σταθερός όλη τη σεζόν.
Εμείς, ας...προσέχαμε...
Ομως, ο Πορφύρας, με τη χρησιμοποίηση όλων των αθλητριών του, απο τις οποίες οι 6 προέρχονται απο την Ακαδημία μας και με μέσο όρο ηλικίας της 12άδας, τα 23 χρόνια, ήταν απόψε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ και δίκαια κέρδισε τον Φιλαθλητικό Λαρισαικό, σε έναν αγώνα εξίσου αδιάφορο βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες, καθώς, όλα είχαν κριθεί πριν απο την τελευταία αγωνιστική.
Ελειψε απο τον Πορφύρα η πιο φορμαρισμένη, μέχρι τον τραυματισμό της, αθλήτρια μας Αννα Μαρία Θεοχάρη και απο τον Φιλαθλητικό Λαρισαικό η διεθνής με την Κορασίδων Νάσια Φακοπουλίδου.
Και τα 24 παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν, αγωνίσθηκαν όμορφα και πρόσφεραν σπουδαίο θέαμα.
Ο Πορφύρας συνδύασε την ουσία με τις εντυπώσεις και αυτή η επιτυχία ( κυρίως, όμως, η εμφάνιση της ομάδας μας... ) ευχαρίστησε κι ενθουσίασε τους 400 φιλάθλους που κατέκλυσαν το Σαλπέας απόψε, ανάμεσα τους μάλιστα κι αρκετά κορίτσια απο την Ακαδημία μας.
Αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο φέτος, θα αξιολογηθεί απο την αυτοκριτική μας, αλλά, δεν είναι της παρούσης.
Αυτό που έχουμε μπροστά μας, είναι η χαρά της επιτυχίας, η έγνοια για την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, η φροντίδα ώστε να δουλέψουμε όπου υστερούμε και η ευθύνη ώστε να είμαστε αξιόμαχοι και στο σωστό επίπεδο, στο Τουρνουά όπου ήδη προσκληθήκαμε με ομάδες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, για το διάστημα μετά το Πάσχα.
Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Φιλαθλητικό Λαρισαικό, τιμή και σεβασμός στην πετυχημένη προσπάθεια του.
Μπράβο στην ομάδα μας γιατί αγωνίσθηκε σε μία μεταβατική περίοδο με ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ και με ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ αλλά και αφοσίωση.
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.
Κι όταν εμείς είμαστε έτοιμοι, απο κάθε άποψη, κυρίως συναισθηματική και ψυχολογική, με την βοήθεια του Θεού, θα πάρουμε ότι αξίζουμε, όπως συμβαίνει όχι μόνο στο βόλει μα και στη ζωή.
Χαιρόμαστε και καμαρώνουμε την ΟΜΑΔΑ μας, πιστεύουμε στα καλύτερα κι αισθανόμαστε ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ για τα στοιχήματα που κερδίσαμε.
Με τα ''αν'' δεν κερδίζεις τίποτα.
Κοιτάμε μπροστά, μαθαίνουμε απο τα λάθη μας, χτίζουμε, αγωνιζόμαστε, παθιαζόμαστε, αγαπάμε, ματώνουμε, παλεύουμε και θα δικαιωθούμε γι΄ότι πραγματικά μας αναλογεί.
Στον αθλητισμό, ο πρώτος κερδίζει αλλά κι ο δεύτερος δε χάνει, αν έχει επιμονή και συνέπεια στο κυνήγι του οράματος του.
Μακάρι να συναντηθούμε γρήγορα ξανά με τον Φιλαθλητικό Λαρισαικό.
Στην Α1 Εθνική Κατηγορία πλέον.....
Και μία, μόνο, ατομική αναφορά, έστω κι αν ΟΛΑ τα παιδιά απόψε ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ.
Στη Στέλλα Μουστάκη, αξίζει ΥΠΟΚΛΙΣΗ.
Γιατί είναι ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΒΟΛΕΙ. Το λατρεύει. Και στα 4 χρόνια της στον Πορφύρα, ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. Γι΄αυτό και θα είναι ΕΔΩ.
ΜΠΡΑΒΟ ΑΡΧΗΓΕ!
Τα σετ ήταν 25-15, 25-17 και 26-24.
Ρεσιτάλ διαιτησίας απο Ζώη-Χαμπιλού.
Και για να μη βιασθεί κανείς συμπλεγματικός να σχολιάσει πικρόχολα, επειδή δε μας ξέρει, ότι τα γράφουμε αυτά για τη διαιτησία επειδή κερδίσαμε, ας ανατρέξει σε παλαιότερη ανάρτηση μας να παρατηρήσει ότι μετά το ματς Πετρούπολη-Πορφύρας 3-0, σημειώναμε ''άριστη κι υποδειγματική η διαιτησία του Ζώη''.....Εμείς βλέπουμε, κρίνουμε, αποδίδουμε, δεν αδικούμε.....
ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ ( Καλογερόγιαννης ) Μουστάκη, Δήμα, Γκολφινοπούλου, Καράκου, Α.Γκούρα, Μ.Ράπτη, Χαλβατζή, Ν.Γκούρα, Χατζηπέτρου, Δελάγα, Λιάρου, Θαλασσινού.
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ ( Ιόβτσεβ ) Τσαπραλή, Ωρολογοπούλου, Υφαντή, Μπούκουρα, Μαυραπάνου, Νικολοπούλου, Μπαζιάνα, Χατζηελευθερίου, Κουτρουμπή, Παραφέστα.