Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Νίκη χαρακτήρα για την γυναικεία ομάδα του Πορφύρα


 

Σταθερά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας στο βόλει Γυναικών είναι ο Πορφύρας, μετά κι απο την 16η νίκη του σε 18 παιχνίδια, αυτή τη φορά απέναντι στην Ελασσόνα, εκτός έδρας, με 3-1 σετ. 
Τα σετ ήταν 17-25, 20-25, 25-22, 21-25.
Αυτή ήταν μία νίκη χαρακτήρα για τον Πορφύρα, με όλες τις αναποδιές που μας έχουν τύχει εδώ και ένα μήνα και συνεχίζονται.
Ο Πορφύρας αγωνίσθηκε δίχως τις τραυματίες Θεοχάρη, Μουστάκη, με την Γκολφινοπούλου, επίσης τραυματισμένη, να χρησιμοποιείται μόλις για λίγους πόντους και την Δήμα να χτυπά στην αρχή του δεύτερου σετ και να μένει στον πάγκο για το υπόλοιπο παιχνίδι.
Μη ξεχνάμε ότι προέρχονταν απο τραυματισμούς οι Α.Γκούρα και Λιάρου. Και όλα αυτά είναι χτυπήματα στην προπόνηση και στο παιχνίδι, όχι θλαστικοί τραυματισμοί...
Ευχέλαιο. Επειγόντως. Αλλά με αλλαγή παπά....
Τα σημεία που είδαμε και μας άρεσαν στον αγώνα της Ελασσόνας.
ΠΡΩΤΗ φορά στα 3 χρόνια πρωταγωνιστικής παρουσίας του στην Α2 Εθνική κατηγορία, ο Πορφύρας έπαιξε στο βασικό σχήμα του, για όλο μάλιστα το παιχνίδι, με 3 αθλήτριες  που ξεκίνησαν το βόλει στα Μίνι της ομάδας μας ( Θαλασσινού, Χατζηπέτρου, Χαλβατζή ). Και με μία τέταρτη ( Ράπτη ) που δεν έμαθε βόλει σε εμάς, αλλά, είναι 18 ετών, παιδί της γειτονιάς μας κι αγωνίσθηκε φέτος και με τις Νεάνιδες μας.
Μάλιστα, σε σημεία του αγώνα, οι 5 στις 6  αθλήτριες της ομάδας μας , προέρχονταν απο την Ακαδημία μας. Ο Πορφύρας κάνει πρωταθλητισμό και συνδυάζει την ανάπτυξη της Ακαδημίας τπυ με την παρουσία του στην κορυφή ή στις πρώτες θέσεις. Ουδεμία άλλη ομάδα το πετυχαίνει αυτό, σε αυτό το επίπεδο και με αυτή τη διάρκεια.
Δουλεύουμε για το σήμερα, με το βλέμμα στο αύριο και μη ξεχνώντας τα μαθήματα απο το παρελθόν αλλά και απο τα σφάλματα άλλων.  
ΘΑΥΜΑΣΙΟ ντεμπούτο στην Α2 Εθνική κατηγορία για την 16χρονη αθλήτρια μας Ευρυδίκη Δελαγά. Αγαπά αυτό που κάνει και θα εξελιχθεί. Για την Μαριάννα Λιάρου που ήλθε στην Ελασσόνα οδικώς λίγο πριν απο το παιχνίδι, επειδή νωρίτερα έγραφε μάθημα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, τι να πεί κανείς....Αφοσίωση και υποδειγματική αθλητική νοοτροπία.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ στην αρχηγική παρουσία της Στέλλας Μουστάκη που δεν μπορούσε να αγωνισθεί, αλλά, ήταν συνεχώς εκεί για τις συμπαίκτριες της. Το ίδιο ισχύει και για την Τζο Δήμα που ήθελε να μπεί...κουτσαίνοντας στον αγώνα για να συνεχίσει να παίζει, ώστε να βοηθήσει την αποδεκατισμένη ομάδα της. Φυσικά, δεν ήταν δυνατό να συμβεί αυτό....
Η ΨΥΧΗ του Πορφύρα βγήκε στο τεραίν, απο όλες τις αθλήτριες μας.
Αγωνίσθηκαν 11 αθλήτριες, απο τις οποίες οι 8 είναι ηλικίας κάτω των 24 ετών. Οχι τυχαίο...
Ολες ήταν εξαιρετικές, αν και ψυχολογικά πιεσμένες απο τις διαδοχικές αναποδιές.
Ομως, παραδείγματα έδωσαν η Νόβη Γκούρα ( που ήταν η καλύτερη όλων και μας κράτησε στα ζόρια, δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι ξέρει καντάρια βόλει ) και η Εβελίνα Θαλασσινού ( η οποία ωριμάζει και στα 19 της, είναι μία αθλήτρια που έχει βελτιωθεί με τη συνέπεια της, αξιοποιεί το γεγονός ότι είναι γεννημένη για να παίξει βόλει και δείχνει πως εξελίσσεσαι όταν δουλεύεις με σοβαρότητα  και το μυαλό μέσα στο κεφάλι ).
Πολύ καλές οι Χατζηπέτρου-Χαλβατζή. Σταθερές οι Ράπτη-Καράκου, με την τελευταία να αναλαμβάνει την ευθύνη να στηρίξει τις μικρότερες σε ηλικία, αν και η ίδια είναι μόλις 24 ετών και να τα καταφέρνει με σοβαρότητα.
Δήμα, Λιάρου, Δελαγά, Γκολφινοπούλου συνέβαλλαν στη νίκη, με αποφασιστικότητα για την κοινή προσπάθεια.
Ξεχάσαμε την Αρτεμις Γκούρα ;
Οχι. Ηταν λίμπερο καρδιάς και ψυχής. Ηταν ΠΟΡΦΥΡΑΣ. Απλά.
Κάτι ακόμα.
Ο πρώτος διαιτητής Αντωνούλης είναι φτιαγμένος για να πάει πολύ ψηλά στη διαιτησία.
Πραγματικά, τέτοιο ταλέντο  έχω  καιρό να δώ.
Ο Σύνδεσμος του, με αυτόν και τον Παπαδογούλα, έχει ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ δίδυμο διαιτητών.
Να σε παίζουν και να χαίρεσαι όχι μόνο να κερδίζεις αλλά και να χάνεις.
Γιατί είναι ΕΚΕΙ, είναι στο παιχνίδι. Και νιώθουν τι βλέπουν.
Μπράβο σου ΚΥΡΙΕ Αντωνούλη.
Γιατί το ωραίο, το αθλητικό και η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αγάπη στο άθλημα μας, αρέσει στον Πορφύρα που εκτιμά.          
ΕΛΑΣΣΟΝΑ  (Παναγιώτου): Αθανασιάδου, Κατσαρέ, Παπακώστα, Δίρβα, Κασελούρη, Τζουργκάνου, Ζιάκου (λ) / Παναγιώτου, Παπαδοπούλου Ζ., Κιούση, Παπαδοπούλου Ουρ.
ΠΟΡΦΥΡΑΣς (Καλογερόγιαννης): Χατζηπέτρου, Ράπτη, Χαλβατζή, Καράκου, Θαλασσινού, Δήμα, Γκούρα Α. (λ) / Λιάρου (λ), Γκούρα Π., Δελαγά, Γκολφινοπούλου